Răsturnare de situație în cazul Simona Halep. Ilie Năstase ar fi avut dreptate. „Răzbunare, dar de ce?”

de: Beatrice Dumitru
25 09. 2023

Simona Halep a primit cea mai drastică suspendare în cazul de dopaj în care este implicată de un an de zile. Americanii lansează, însă, o ipoteză șocantă legată de verdictul primit de fostul lider mondial și aruncă în aer decizia tribunalului de la Londra.

Ipoteza lansată de americani în cazul Halep

Simona Halep a fost suspendată patru ani de tribunalul independent Sport Resolutions după ce a fost  prinsă dopată la US Open 2022. Sportiva poate reveni pe teren pe 6 octombrie 2026, dar americanii lansează acum o ipoteză șocantă în legătură cu sentința tribunalului de la Londra și anunță detalii foarte interesante de la proces.

Jurnaliștii de la Sports Illustrated scriu că doi dintre cei care au analizat cazul lui Halep voiau să o declare nevinovată, dar și-au schimbat decizia în momentul în care i-au aflat identitatea. În plus, aceștia notează că informația a venit din partea unei persoane din echipa Simonei Halep, care a spus că acest detaliu va fi prezentat ca parte a apărării sale la apelul de la Lausanne.

Simona Halep a fost suspendată patru ani.

Am luat legătura cu un membru al echipei Halep săptămâna trecută. Ca parte a apărării sale, aceasta va susține că doi dintre membrii tribunalului ar fi fost, se pare, pregătiți să o exonereze pe sportivă pe baza faptelor și a forței probelor.

Apoi au descoperit identitatea lui Halep și și-au schimbat efectiv votul, transformând-o în vinovat. Dacă este adevărat, acest lucru este, evident, profund îngrijorător și ar reprezenta o adevărată corupție.

Dar acest lucru forțează bunul simț, dacă nu chiar credulitatea. Există probleme de integritate aici. Există probleme de responsabilitate. Acești doctori și profesori își vor risca reputația din cauza unei răzbunări împotriva unui jucător de tenis român, de 31 de ani, apreciat și fără controverse înainte de acest episod”, au scris jurnaliștii de la Sports Illustrated.

Acuzațiile Simonei Halep după aflarea verdictului

Și nu doar jurnaliștii americani au lansat această ipoteză. Imediat după aflarea verdictului, Simona Halep a reacționat și a susținut același lucru: că ezperții și-au schimbat verdictul după ce au aflat despre cine este vorba.

”Am fost testată săptămânal pe durata anului 2023 după testul inițial pozitiv, toate celelalte probe au fost negative. În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus în discuție iregularități din pașaportul meu biologic.

Asta doar după ce grupul lor de experți mi-a aflat identitatea, iar doi dintre cei trei și-au schimbat dintr-odată opinia în favoarea acuzațiilor ITIA.

Citește și: Simona Halep poate scăpa de suspendare în cazul de dopaj. Anunțul ANAD: ”Arbitrii TAS pot anula decizia”

ITIA s-a bazat doar pe opiniile acestor experți care s-au uitat la parametri sângelului meu – au fost timp de 10 ani în aceeași termeni. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost vreodată găsită în probele mele de sânge sau de urină, excepție făcând cea din 29 august cu roxadustat, care a fost prezentată într-un nivel extrem de scăzut”, a spus Simona Halep, după aflarea verdictului tribunalului de la Londra.

Pentru ce a fost găsită vinovată Simona Halep

Tribunalul independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona Halep de încălcarea a două articole din regulamentul anti-doping: prezența roxadustatului în urină și nereguli în pașaportul biologic.

Citește și: Răsturnare de situație în doparea Simonei Halep. Mărturia fostului antrenor despre obiceiurile sportivei clatină apărarea. „Nu avea încredere în străini, trebuia să aibă control asupra lucrurilor”

Simona Halep a anunțat că va face apel la TAS pentru contestarea suspendării, dar dacă se va menține pedeapsa actuală, de patru ani, ea ar avea drept de joc pe 6 octombrie 2026. Când va avea 35 de ani.